Nieuw medicijnjournaal

Laatste update op 14 Jul 2017

Het nieuwste medicijnjournaal van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, Bijwerkingencentrum Lareb, Geneesmiddelenbulletin, Zorginstituut Nederland en Institituut voor Verantwoord Medicijngebruik is gepubliceerd. De hoofditems gaan over de nieuwe NHG-Standaard duizeligheid, het benutten van het placeco-effect in de dagelijkse praktijk en het gebrek aan effectiviteit van doxycycline bij COPD-exacerbaties. Diverse experts geven in het journaal een toelichting op deze onderwerpen en maken een vertaalslag naar de dagelijkse praktijk van huisartsen en apothekers. Daarnaast is er in de nieuwsflitsen aandacht voor een aantal belangrijke ontwikkelingen op het gebied van geneesmiddelen. 

 

Offline

Het journaal is onder andere bedoeld om op een prettige en praktische wijze de nieuwste medisch-farmaceutische ontwikkelingen op de FTO-agenda te zetten. Wilt u het medicijnjournaal met uw FTO-groep bekijken, maar heeft u geen internetverbinding? U kunt het journaal ook zelf downloaden, zodat u het offline kunt bekijken. 

 

Altijd op de hoogte bij een nieuw journaal

Als u automatisch op de hoogte wilt worden gesteld bij het verschijnen van een nieuw journaal, kunt u zich aanmelden voor de medicijnjournaal-update op de website van het IVM. Zo mist u geen enkel medicijn- of themajournaal. 

Discussie