Themajournaal Diabetes

Laatste update op 12 Jul 2018

In juni 2018 is het medicamenteuze beleid uit de NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2 geactualiseerd. Dit nieuwe medicamenteuze stappenplan komt uitgebreid aan bod in het Themajournaal Diabetes. In het Themajournaal is vooral aandacht voor alternatieven voor insuline, als het gebruik hiervan op bezwaren stuit. De overwegingen en aandachtspunten bij de alternatieven voor insuline worden besproken aan de hand van de casus van diabetespatient meneer Akkerman. Drie leden van de NHG-werkgroep: dr. Bas Houweling (kaderhuisarts diabetes en voorzitter Langerhans), dr Bertien Hart (kaderhuisarts diabetes en voorzitter DIHAG) en prof. dr. Henk Bilo (internist, hoogleraar inwendige geneeskunde) bespreken wat hun keuze zou zijn bij deze patient. Vervolgens komen de belangrijkste aandachtspunten van de middelen aan bod.

 

Journaal bekijken

U kunt het Themajournaal direct hier bekijken. Downloaden kan ook: via deze link. Het Themajournaal Diabetes sluit aan op het FTO-werkmateriaal Diabetes van het IVM. De besproken casus van meneer Akkerman komt terug in de extra casuistiek. 

 

Uw mening

Welk middel schrijft u bij voorkeur voor als stap 3 in de behandeling van diabetes mellitus type 2? Laat het ons weten en stem op de poll

Discussie